Soundbars

Maak van je woonkamer een bioscoop of stadion met JBL soundbars.Omring jezelf met surround geluid, alsof je midden in de actie zit.

Soundbars

Filteren
Actieve filters:
7 results

Google Assistant

WiFi

Chromecast

Prijs

7 results
Vergelijk maximaal 4 producten Annuleren

Soundbar

Met een soundbar verbeter je het geluid van je tv. De draadloze speaker sluit je eenvoudig aan via bluetooth of wifi. Beleef films, series, sport en tv-programma’s alsof je er middenin zit.
Lees meer »

Wat is een soundbar?

Een soundbar is een langwerpige en platte speaker die je bij je tv plaatst of aan de muur hangt. De speaker verbreedt en verbetert het geluid van de tv. In een soundbar zitten meerdere kleine speakers die geluid versterken en gelijkmatig verspreiden door de kamer. Doordat tv’s steeds platter worden, is er namelijk minder ruimte voor een goede speaker. Een soundbar biedt dat geluid in topkwaliteit wél aan.

Welke voordelen heeft een soundbar?

Het grootste voordeel van de soundbar is natuurlijk topgeluid. De speaker projecteert de audio van je tv in meerdere hoeken van de kamer. Hierdoor word je omringd door geluid en ben je ineens onderdeel van de actie. Ook zijn er soundbars met subwoofer. Dit is een extra speaker die je op een andere plek plaatst. Dankzij de subwoofer ervaar je nog meer geluidseffecten. Daarnaast heb je dankzij een draadloze verbinding via bluetooth of wifi geen last van extra kabels. En heb je even geen zin in een film? Dan luister je met de JBL soundbars in no-time naar al je favoriete tracks via streamingapps als Spotify, YouTube en Apple Music.

Welke soorten soundbars zijn er?

Je hebt keuze uit verschillende soorten soundbars. Zo zijn er modellen met extra subwoofers en soundbars met Dolby Atmos.

  • JBL BAR 5.0: Geniet van een stevige bas zonder extra subwoofer.
  • JBL BAR 5.1: Ervaar panoramisch surround-geluid dankzij deze soundbar met subwoofer.
  • JBL Bar 9.1: De meest ultieme 3D-geluidservaring dankzij extra subwoofer en afneembare speakers.

Welke functionaliteiten hebben de JBL Soundbars?

De JBL Soundbars bieden functionaliteiten als bluetooth, Google Assistent, Dolby Atmos, subwoofers en Chromecast.

Bluetooth

Naast een aansluiting met een optische- of HDMI-kabel sluit je veel soundbars ook draadloos aan met bluetooth. Daardoor bedien je de soundbar vanaf je telefoon en luister je muziek via streamingapps. Soundbars die werken met bluetooth zijn onder meer de JBL BAR 9.1 en de JBL BAR 5.1.

Google Assistent

Sommige soundbars zijn voorzien van Google Assistant. Daarmee luister je binnen een paar tellen naar muziek, nieuws, het weer of je eigen agenda.

Dolby Atmos soundbar

Wil je écht omgeven worden door geluid? Dan heb je een speaker met Dolby Atmos soundbar nodig. Deze 3D-geluidstechniek kaatst geluiden tegen het plafond. Daardoor lijkt het alsof er een helikopter naast je opstijgt en het boven je klettert van de regen.

Subwoofer

Sommige soundbars worden geleverd met een aparte subwoofer. Dit is een grote speaker die zorgt voor een extra diepe bas. Je verbindt de subwoofer draadloos via bluetooth met je soundbar. Zo plaats je jezelf van veilig op de bank naar midden in de actie.

Overige functionaliteiten JBL soundbars

  • Chromecast: stream muziek en films naar je tv vanaf je telefoon, tablet of laptop dankzij de mediaspeler van Google.
  • Airplay: vergelijkbaar met de Chromecast maar dan voor Apple-apparaten.
  • WiFi: maak draadloos verbinding met internet in huis.
  • MultiBeam: luister naar surround-geluid dankzij deze audio-technologie van JBL.

Waar plaats ik mijn soundbar?

Een soundbar plaats je onder de tv of hang je op aan de muur. Belangrijk is dat de speaker vrijstaat of hangt. Zo kan het geluid zich goed verspreiden. Ook de subwoofer moet genoeg ruimte hebben. Plaats deze bijvoorbeeld op een centrale plek op de vloer van de kamer.

Soundbar kopen?

Denk je eraan een soundbar te kopen? Dan tover je binnenkort je woonkamer om tot professionele home cinema. Met de hypermoderne soundbars van JBL upgrade je het geluid van films, games, muziek en tv van gewoon naar buitengewoon!