Ons verhaal

JBL BRENGT MUZIEK TOT LEVEN OP EEN MANIER DIE JIJ KUNT VOELEN. DAAROM GEBRUIKEN DE BESTE MUZIKANTEN, ATLETEN EN IN CONCERTZALEN TER WERELD ONS GELUID.

 • DE GOUDEN EEUW VAN DE BIOSCOOP

  ​Toen James B. Lansing, de oprichter van JBL, jong was, was naar de bioscoop gaan een van de belangrijkste manieren om geluid en muziek te beleven. Voordat JBL formeel werd opgericht, hielp James B. Lansing bij het innoveren van geluidstechnologie voor bioscopen. Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar aan het begin van de 20ste eeuw ging meer dan de helft van de Amerikanen elke week wel een keer naar de film. Goed geluid speelt uiteraard een belangrijke rol bij een goede beleving en in het overgrote deel van de bioscopen wereldwijd is JBL dé keuze voor luidsprekers.

 • BIOSCOOPGELUID IN DE HUISKAMER

  Mensen konden niet alleen in de bioscoop genieten van het geluid van James B. Lansing en JBL, maar ze konden het nu ook in hun eigen huis gaan ervaren. De hifi-markt beleefde gouden tijden gedurende de jaren 1950, waaraan JBL een zeer belangrijke bijdrage leverde met de introductie van legendarische producten als de Hartsfield en de Paragon.

 • JBL BESTIJGT HET PODIUM (JAREN '60 EN '70)

  ​De opkomst van rockfestivals in deze periode gaf JBL de kans om deel uit te maken van belangrijke culturele evenementen in de Verenigde Staten. De geluidsapparatuur die JBL leverde voor het Woodstock muziekfestival in 1969 werd alom geroemd. Een van de specifieke ontwerpen voor luidsprekers in deze tijd was de befaamde 4310 Studio Monitor, die in de jaren '70 werd aangepast voor consumentengebruik als de beroemde Century L100.

 • BIOSCOOPKWALITEIT IN DE HUISKAMER (JAREN '80 EN '90)

  De jaren '80 en '90 van de twintigste eeuw brachten een explosieve groei van de home theater geluidssystemen, waarbij mensen de ervaring van "naar de bioscoop gaan" in hun eigen huis konden beleven. JBL ontwikkelde producten zoals de L212 en de Everest en de JBL Synthesis, complete home theater geluidssystemen met ultieme prestaties.

 • OVERAL MUZIEK (VANAF 2000 TOT NU)

  In de afgelopen twee decennia is er een ontzagwekkende verandering teweeg gebracht in geluidstechnologie en de manier waarop we naar muziek luisteren. De introductie van de Sony walkman en de iPod onderschreef de populariteit van draagbare muziek. JBL ging nog een stapje verder met de creatie van een reeks hoofdtelefoons en hippe, draagbare luidsprekers waarmee luisteren naar muziek een hoger, maar vooral mobiel niveau bereikte. Er werden spannende en krachtige luidsprekers voor nieuwe, professionele en veeleisende consumenten geïntroduceerd, waaronder de JBL Vertec, de K2 S9800 en de Project Array.

ERVAAR JBL ZELF