Noise Cancelling koptelefoon

Met een noise cancelling koptelefoon luister je ongestoord naar muziek. Filter het lawaai weg met behulp van de Active Noise Cancelling technology JBL en luister naar je favoriete tracks.

Noise Cancelling koptelefoons

Filteren
Actieve filters:
18 results

Kleur

  • Zwart
  • Blauw
  • Wit
  • Roze
  • Geel
  • Zilver

Google Assistant

Producttype

Noise Cancelling type

Batterijduur

Afspeeltijd muziek (alleen in oordopjes)

Handsfree telefoongesprekken

Snellader

Prijs

18 results
Vergelijk maximaal 4 producten Annuleren

Noise Cancelling koptelefoon

Trek je terug in je eigen wereld met een noise cancelling koptelefoon van JBL. Luister ongestoord naar je favoriete tracks en filter lawaai weg met behulp van de nieuwste technologie.
Lees meer »

Wat is noise cancelling?

Noise cancelling wordt ook wel actieve ruisonderdrukking genoemd. Deze techniek dempt geluid uit de omgeving door anti-geluid te creëren. Dit gebeurt door microfoontjes die aan de buitenkant van de noise cancelling koptelefoon zitten. Deze speakers vangen extern geluid op, analyseren dit en draaien het vervolgens om in tegengeluid. Het effect? Demping van geluiden van buitenaf. Superfijn, want daardoor is het niet nodig om het volume hoger te zetten als je in een lawaaiige omgeving bent. Noise cancelling is dus beter voor je oren én de duur van de batterij.

Actieve en passieve noise cancelling

Passieve geluidsdemping is het automatisch dempen van omgevingsgeluid als je een over-ear, on-ear of in-ear koptelefoon opzet. Actieve geluidsdemping gaat verder dan dat. Hierbij worden geluiden van buiten helemaal uitgesloten door tegengeluid te produceren. Dit is de techniek die noise cancelling heet.

Draadloze noise cancelling koptelefoons

Een draadloze noise cancelling koptelefoon werkt op bluetooth. Via je telefoon of computer maak je makkelijk contact met je hoofdtelefoon. Je luistert vervolgens draadloos naar muziek, podcasts en luisterboeken terwijl je telefoon gewoon ergens in je tas zit. Nog meer voordelen van een geluiddempende koptelefoon? De batterij gaat veel langer mee, doordat je minder volume nodig hebt. Daardoor bespaar je energie en hoef je je hoofdtelefoon minder vaak op te laden.

Wanneer gebruik je noise cancelling?

Noise cancelling is het effectiefst bij constant en monotoon omgevingsgeluid. Denk bijvoorbeeld aan airco’s, vliegtuigen en motoren. De koptelefoon kan deze geluiden makkelijk dempen door een anti-geluid te produceren. Ook het geruis van pratende mensen filtert de koptelefoon moeiteloos weg. Maar spreekt iemand direct en van dichtbij tegen je? Dan kun je die persoon gewoon verstaan. Dit komt doordat de koptelefoon niet volledig geluidsdicht is en wisselende tonen nog wel doorlaat.

Welke soort noise cancelling koptelefoons heeft JBL?

We hebben verschillende bluetooth koptelefoons die werken met noise cancelling. Een populaire hoofdtelefoon is bijvoorbeeld de CLUB ONE. Deze over-ear koptelefoon valt helemaal helemaal over je oren. Daarnaast zijn er ook on-ear koptelefoons die op je oren vallen, zoals de TUNE 600BTNC. We hebben ook in-ear noise cancelling oordopjes. Denk daarbij bijvoorbeeld aan draadloze oordopjes als de JBL Live Free NC+ TWS.

On- en over ear

On- en over-ear koptelefoons scoren allebei goed op passieve geluidsdemping. Hoe meer je oren bedekt zijn, hoe minder geluid van buitenaf binnenkomt. Dat dempende effect wordt nog eens versterkt wanneer er ook sprake is van actieve ruisonderdrukking. Dit wordt actieve geluidsdemping of noise cancelling genoemd. Voorbeelden van noise cancelling on- en over-ear hoofdtelefoons zijn de JBL TUNE 600BTNC  en de JBL LIVE 650BTNC.

Noise cancelling oordopjes

De Tour Pro+ TWS zijn in-ear noise cancelling oordopjes. Met deze earbuds stel je zelf in hoeveel geluid je van de buitenwereld meekrijgt. Daarvoor maak je gebruik van de knoppen op de draadloze oordopjes of van je MY JBL Headphones-app.

Noise cancelling koptelefoon kopen

Je favoriete tracks beluisteren zonder het volume naar honderd te draaien? Of je even helemaal terugtrekken en niets meekrijgen van je omgeving? Dan is een noise cancelling koptelefoon kopen een goed idee. We hebben hoofdtelefoons in verschillende soorten, maten en prijzen. Welke je ook kiest, we garanderen je dat je altijd luistert naar muziek in topkwaliteit.