Radioluidsprekers

Kristalhelder geluid. DAB+ en FM. JBL-radioluidsprekers zijn de perfecte metgezel, als wekker in de ochtend of onderweg op reis.

Radioluidsprekers

Filteren
Actieve filters:
3 results

Kleur

  • Zwart
  • Grijs
  • Wit

Bluetooth

Waterbestendig

Prijs

3 results
Vergelijk maximaal 4 producten Annuleren

DAB+ radioluidsprekers

Kristalhelder geluid. DAB+ en FM. JBL-radioluidsprekers zijn de perfecte metgezel, als wekker in de ochtend of onderweg op reis.
Lees meer »

Zo werkt een DAB+ radio

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Een DAB radio werkt dus volledig digitaal. Waar oude FM radio’s alleen analoge signalen uit de ether konden halen, zijn DAB tuners in staat om digitale signalen te ontvangen. Dat heeft zo zijn voordelen, want digitale signalen zijn een stuk helderder en overlappen elkaar niet. Hierdoor heb je geen last van gekraak en geruis wanneer je naar je favoriete radiozenders luistert. Om gebruik te maken van deze nieuwe techniek heb je wel een geschikte radio nodig - JBL DAB+ radiospeakers beschikken over deze technologie. Lees hier meer over hoe een DAB radio werkt.

De voordelen van een DAB+ radio

Met een digitale DAB tuner geniet je van beter geluid, meer muziek en een nog completere radioervaring. Zie hier alle voordelen op een rij:

  • Het grootste voordeel van een DAB tuner is dat de geluidskwaliteit aanzienlijk beter is dan bij oude FM radio's. Een analoog signaal zorgt namelijk altijd voor ruis, terwijl een digitaal signaal scherp en helder is.
  • Daarnaast zijn deze DAB radio's in staat om veel meer radiozenders te ontvangen. Veel moderne radiozenders worden namelijk alleen digitaal uitgezonden. Het is gemakkelijk om de juiste zender te vinden, want je werkt niet meer met frequenties.
  • Een ander voordeel is dat er via een DAB signaal meer informatie kan worden verstuurd dan alleen muziek. Zo is het mogelijk om informatie te krijgen over de nummers waar je naar luistert.

De functies van een DAB+ radio

Tegenwoordig is een radio niet alleen een apparaat waarmee je naar radiozenders luistert. De meeste DAB radio's hebben nog veel meer functies. Zo zijn de apparaten vaak uitgerust met bluetooth. Je hoeft alleen maar verbinding te maken met je telefoon of tablet, waarna je al je favoriete afspeellijsten op de speakers af kunt spelen. Zo luister je niet alleen naar leuke radiozenders, maar ook naar je eigen collecties op Spotify of Apple Music. Naast het ontvangen van een DAB+ signaal, zijn de JBL radioluidsprekers ook in staat ‘gewoon’ FM signalen te ontvangen.

Intern geheugen

Veel DAB tuners zijn ook uitgerust met een intern geheugen. Dankzij deze functie kun je een aantal van je favoriete radiozenders opslaan. Zo schakel je snel tussen je favorieten en geniet je in een mum van tijd van de grootste hits.

Wekkerradio

Wil je het liefste elke ochtend wakker worden met een goede beat? Gebruik de DAB tuner dan ook als wekkerradio. Veel modellen hebben namelijk een wekkerfunctie, waarbij je favoriete radiozender begint te spelen zodra je moet opstaan.

Ontdek het gemak van een DAB+ radio van JBL

Heb je zin om de voordelen van DAB radio's nu ook zelf te ervaren? Ontdek dan de uitstekende DAB tuners van JBL. In het assortiment vind je modellen met de meest uiteenlopende kwaliteiten, van een ingebouwde wekkerradio tot een waterdicht design. Het grootste voordeel? De radio's zijn allemaal draagbaar en hebben een ingebouwde accu. Zo kun je altijd en overal van de leukste digitale radiozenders genieten.

Het grootste voordeel is natuurlijk de kwaliteit van JBL. De speakers zijn krachtig en de geluidskwaliteit is scherp. Zo heb je geen externe speaker nodig om optimaal van de radio te genieten. Zo haal je nog meer muziekplezier uit het apparaat. Ontdek dus zelf de voordelen en haal een DAB radio van JBL in huis.