Muziek onder de douche? Ga voor waterdicht!
Terug naar het JBL Blogs-overzicht

JBL Blogs

Keuzehulp

Muziek onder de douche? Ga voor waterdicht!

Wil je jouw muziek niet missen onder de douche? Of wil je die podcast ook lekker in bad kunnen luisteren? Zet dan een speaker in de badkamer of neem je box mee onder de douche! Hoe je de beste waterproof speaker uitzoekt voor jouw badkamer lees je hier. We hebben de belangrijkste eigenschappen voor je verzameld.

Hoe waterdicht moet mijn speaker zijn?

Water is natuurlijk het ergste wat een elektronisch apparaat kan overkomen (vraag maar aan de iPhone die in de wc is gevallen). Gelukkig zijn er nu waterdichte speakers. Er zijn natuurlijk gradaties van hoe waterdicht iets echt is. Dat wordt aangetoond met de IP-code. IP staat voor ‘international protection rating’. Deze geeft ook aan hoe stofdicht een apparaat is. De bescherming die je minimaal wil hebben kan je dus makkelijk zelf uitzoeken door de IP-codering van de box te onderzoeken.

Een IP-code bestaat uit 2 cijfers. Het eerste cijfer staat voor stofdichtheid en het tweede cijfer staat voor waterdichtheid. Hoe hoger het cijfer hoe beter de score. Bekijk hieronder de schaal.

IP-code en betekenis

Stofdichtheid IP-X

Waterdichtheid IPX-

Code

Betekenis

Code

Betekenis

IP0x

Geen bescherming

IPx0

Geen bescherming

IP1x

Grote voorwerpen. Beschermd tegen indringen van deeltjes groter dan 50 mm

IPx1

Drupdicht type 1 - Geen schade bij druppels

IP2x

Middelgrote voorwerpen. Beschermd tegen indringen van deeltjes groter dan 12,5 mm

IPx2

Drupdicht type 2 - Geen schade bij druppels die blijven liggen

IP3x

Kleine voorwerpen. Beschermd tegen indringen van deeltjes groter dan 2,5 mm

IPx3

Spatdicht

IP4x

Spitse voorwerpen. Beschermd tegen indringen van deeltjes groter dan 1mm

IPx4

Plensdicht

IP5x

Stofbescherming. De behuizing geheel dicht is. Geen 100% bescherming maar genoeg om de werking niet te hinderen.

IPx5

Sproeidicht

IP6x

Stofvrij. Volledig beschermd tegen stof.

IPx6

Waterbestendig

IPx7

Dompeldicht

IPx8

Waterdicht

IPx9

Vochtdicht

 

Wij raden voor een badkamer speaker een minimale bescherming op waterbestendigheid van 7 aan. Dan ben je er zeker van dat als je speaker in het water valt (en je hem er snel uithaalt) hij het nog doet. Bij een waterbestendigheid van 8 of hoger kan je box mee onder de douche - dan zijn ze helemaal ‘waterproof’!

 IP-code en betekenis

Hoe groot moet de accu zijn?

Midden in die hoge uithaal valt je box uit. Herkenbaar? Met een lange accuduur gebeurt dit je nooit meer. Een accuduur van een paar uur is wel handig zodat je niet elke keer hoeft op te laden. Alle waterproof boxen van JBL hebben een accuduur van 5 uur of langer
- dus lang genoeg om gerimpeld uit bad te komen.

Top tip: Leg je speaker een keer per week aan de lader. Zo is hij er elke dag klaar voor!

Stembediening in je speaker? Handig!

Geen lekker nummer? Of wordt de podcast langdradig? Next! Met voice command op je speaker hoef je alleen maar te zeggen wat je wil. Zo regel je ook makkelijk het volume en blij hij natuurlijk helemaal droog omdat je hem niet aanraakt. Alle smart speakers van JBL hebben deze mogelijkheid.

Deze smart speakers zijn ook heel makkelijk te combineren en koppelen met de andere speakers in je huis. De smart speakers van JBL werken allemaal met google assistant en zijn dus makkelijk te bedienen zonder aan te raken.

Koppelmogelijkheden: bluetooth of wifi?

Hoe je je muziek naar de speaker streamt maakt natuurlijk wel uit. Wil je een bluetooth badkamer speaker of toch een wifi badkamer speaker? Beiden manier van streamen zijn hiervoor geschikt. Eerlijk is eerlijk: Heb je al een wifi speaker dan is het een handige toevoeging om nog een wifi speaker te nemen omdat je ze makkelijk aan elkaar koppelt. Maar een losse bluetooth speaker die ook op andere plekken in huis gebruikt kan worden is natuurlijk ook super handig. Wil je bluetooth en wifi kunnen gebruiken in een speaker? Kijk dan naar onze JBL Link!

Wil je weten wat het de voor- en nadelen zijn van streamen via bluetooth en wifi? Lees hier alle kenmerken van wifi vs bluetooth.

Inbouw of geen inbouw speakers?

Ingebouwde speakers zijn natuurlijk heel mooi. Ze hebben echter een groot nadeel. Ze gaan niet mee met de tijd en zitten wel vast in je plafond of muur. Dus als jij enige jaren geleden deze speakers hebt ingebouwd en nu je hele huis van wifi speakers hebt voorzien dan zullen je badkamer speaker daar niet op zijn aangesloten.

Het kan dus handiger zijn om een losse speaker te kopen voor de badkamer die de laatste snufjes heeft en makkelijk vervangbaar is als je ooit wat anders wil.

Levensduur: zo lang mogelijk doen met je badkamer luidspreker

Je hebt water en je hebt vocht. Vocht is veel hardnekkiger dan water. Als jij de speaker na wat spatten water gewoon laat drogen dan riskeer je de kans dat er vocht in je speaker komt (afhankelijk van de IP-code van je speaker natuurlijk!). Droog dus altijd je speaker goed af als hij nat is geworden - ook al is hij waterdicht. Zo doe je er nog jaren mee.

Gerelateerde producten

JBL Charge 5
Draagbare waterbestendige luidspreker met powerbank
€ 154.00 per stuk
€ 199.00
JBL Xtreme 3
Draagbare waterbestendige luidspreker
€ 249.00 per stuk
€ 329.00
JBL Go 3
Draagbare waterbestendige luidspreker
€ 29.99 per stuk
€ 39.99
JBL CLIP 4
Ultradraagbare waterbestendige luidspreker
€ 49.99 per stuk
€ 59.99

Meer van JBL

Beginnen met sporten:
vijf tips
Beginnen met sporten is de perfecte uitdaging voor je lichaam. Lekker rennen in de buitenlucht, boksen of fitnessen in de sportschool: er gaat niets boven wat extra beweging.
Koptelefoon voor je kind Koptelefoon voor je kind

Een koptelefoon voor je kind is beschikbaar in leuke kleuren en is voorzien van volumebescherming.

Alles over DAB+ radio Alles over DAB+ radio

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Het is dus eigenlijk gewoon digitaal verstuurd

Beginnen met sporten: vijf tips Beginnen met sporten:
vijf tips
Beginnen met sporten is de perfecte uitdaging voor je lichaam. Lekker rennen in de buitenlucht, boksen of fitnessen in de sportschool: er gaat niets boven wat extra beweging.
Alles over draadloze koptelefoons Alles over draadloze koptelefoons

Met een draadloze koptelefoon kies je voor vrijheid. Zonder kabel luister je overal naar je favoriete muziek en geniet je van het kwalitatief hoogwaardige geluid van JBL.

Hoe maak je jouw oordopjes het beste schoon? Hoe maak je jouw oordopjes het beste schoon?

Portemonnee, telefoon, sleutels? Check. Oortjes? Natúúrlijk. Want een dag van huis zonder

Koptelefoon of oordopjes? Koptelefoon of oordopjes? Muziek luisteren: doe je dat het beste met een koptelefoon of met oordopjes? Wij leggen je precies uit wat de voordelen zijn van beide opties. Vind je het lastig om een keuze te maken? Geen probleem, want onze keuzehulp helpt je uit de brand. Koptelefoon of oordopjes? Koptelefoon of oordopjes? Muziek luisteren: doe je dat het beste met een koptelefoon of met oordopjes? Wij leggen je precies uit wat de voordelen zijn van beide opties. Vind je het lastig om een keuze te maken? Geen probleem, want onze keuzehulp helpt je uit de brand. 5 tips om het beste te
maken van je tijd thuis
Hoe ga je om met de uitdagingen van het thuis zitten? Thuis werken en leven wordt aangenamer als je gebruik maakt van onze 5 tips. Lees snel!
5 tips om het beste te
maken van je tijd thuis
Hoe ga je om met de uitdagingen van het thuis zitten? Thuis werken en leven wordt aangenamer als je gebruik maakt van onze 5 tips. Lees snel!
Keuzehulp Keuzehulp Je wilt de beste draagbare luidspreker voor jouw unieke situatie. JBL ook! Voor elke situatie is er een draagbare JBL luidspreker. Wil je je draagbare luidspreker meenemen naar het strand of het park? Geen probleem! Lees meer over de beste draagbare apparaten, waar je deze ook voor wilt gebruiken. Tout sur les casques et écouteurs sans fil Tout sur les casques et écouteurs sans fil

Grâce aux casques audio sans fil JBL, vous pouvez écouter vos musiques préférées partout. De quoi profiter d'un son de haute qualité et d'un maximum de liberté !

How do I connect multiple JBL speakers? How do I connect multiple JBL speakers?

Would you like to enjoy your music with your friends or take your music experience to the next level?

5 Tips voor de beste gaming headset 5 Tips voor de beste gaming headset Of je nou commando's aan het roepen bent naar je maten in de raid of je wil zorgen dat je huisgenoten zich niet ergeren aan de racegeluiden van je nieuwste game Comment connecter des enceintes JBL entre elles ? Comment connecter des enceintes JBL entre elles ?

Vous souhaitez profiter de votre musique avec vos amis ou passer à la vitesse supérieure ?

What is the best way to clean your earphones? What is the best way
to clean your earphones?

Wallet, phone, keys? Check. Earphones? Of course. Because having a day away from home without your favorite tunes is unthinkable.

Wat is de beste speaker voor thuis? Wat is de beste speaker voor thuis?

Een goede speaker in je woonkamer is niet zomaar belangrijk: het kan je film, feestje, sportsessie of momentje voor jezelf volledig naar een next level tillen.

Fünf Tipps für das beste Gaming-Headset Fünf Tipps für das beste Gaming-Headset

Teamspeak, immersiver Klang und das alles, ohne deine Mitbewohner:innen zu stören.

Casques audio pour enfant Casques audio pour enfant

Les casques pour enfant (dès l’âge de 3 ans) existent dans des couleurs amusantes.

5 conseils pour choisir le meilleur casque gaming 5 conseils pour choisir le meilleur casque gaming

Suivez nos 5 conseils pour trouver le casque de gamer qui répond le mieux à vos attentes !

Musik unter der Dusche? Wasserdichte Lautsprecher! Musik unter der Dusche? Wasserdichte Lautsprecher!

Du willst unter der Dusche nicht auf Musik verzichten oder im Bad Podcasts hören?

Les meilleures enceintes d'extérieur Les meilleures enceintes d'extérieur

Quoi de plus agréable que d'écouter la musique émise par vos enceintes d'extérieur, installé dans votre jardin ? Rien de tel pour profiter des rayons du soleil, un verre à la main, sur votre terrasse, et même dans un parc ou à la plage.

Hoe koppel ik meerdere JBL speakers met elkaar?  Hoe koppel ik meerdere JBL speakers met elkaar? 

Wil jij met je vrienden van je muziek genieten of je muziekbeleving naar the next level brengen?

Noise-cancelling headphones: what are they and how do they work? Noise-cancelling headphones: what are they and how do they work?

ant to enjoy your music despite the noisy sounds around you?

Alles über das DAB+Radio Alles über das DAB+Radio

DAB steht für Digital Audio Broadcasting. Es geht also um digital versendeten Ton.

What are the best home speakers? What are the best home speakers?

A good speaker in your living room is important: it can take watching a film, having a party, doing a workout or having a moment to yourself to the next level.

Noise cancelling koptelefoon: wat is het en hoe werkt het?  Noise cancelling koptelefoon: wat is het en hoe werkt het? 

Toch genieten van je muziek ondanks rumoerige geluiden om je heen?

Tout sur la radio DAB+ Tout sur la radio DAB+

DAB est l'abréviation de Digital Audio Broadcasting (radiodiffusion audio numérique), appelé en français Radio numérique terrestre.

Quelle est la meilleure façon de nettoyer des écouteurs ? Quelle est la meilleure façon de nettoyer des écouteurs ?

Parce que tu les as toujours avec toi, les écouteurs doivent être nettoyés régulièrement

All about DAB+ radio All about DAB+ radio DAB stands for Digital Audio Broadcasting. So basically, it is just digitally transmitted sound. Wie verbinde ich mehrere JBL-Boxen miteinander? Wie verbinde ich mehrere JBL-Boxen miteinander?

Du willst mit Freund:innen gemeinsam Musik hören?

Listening to music via Wifi or Bluetooth? Listening to music via Wifi or Bluetooth?

Do you want the best music experience at home (or at work)? Then the way you stream music to your speakers is certainly important.

De la musique sous la douche ? Optez pour une Bluetooth enceinte ! De la musique sous la douche ? Optez pour une Bluetooth enceinte !

Pour pouvoir écouter votre musique dans la salle de bain, équipez-la d'une enceinte adaptée !

Kopfhörer für dein Kind Kopfhörer für dein Kind

Kinderkopfhörer gibt es in unterschiedlichsten Farben und mit integriertem Gehörschutz.

Was ist der beste Lautsprecher für dein Zuhause? Was ist der beste Lautsprecher für dein Zuhause?

Ein guter Lautsprecher darf in keinem Wohnzimmer fehlen. Ganz egal, ob es um Filme, Partys oder Entspannung geht – guter Klang ist immer von Vorteil

Quelles sont les meilleures enceintes pour la maison ? Quelles sont les meilleures enceintes pour la maison ?

Installer de bonnes enceintes dans votre salon est primordial. Surtout si vous souhaitez faire passer votre film, votre soirée, votre séance de sport ou tout autre moment de détente à un niveau supérieur.

All about wireless headphones All about wireless headphones

Wireless headphones give you freedom.

Musik hören via WiFi oder via Bluetooth? Musik hören via WiFi oder via Bluetooth?

Willst du den besten Sound? Dann ist die Verbindungsart wichtig!

Music in the shower? Go for Waterproof! Music in the shower? Go for Waterproof!

Would you like to have your music in the shower? Or do you want to listen to a podcast in the bath?

Alles über kabellose Kopfhörer Alles über kabellose Kopfhörer

Mit einem kabellosen Kopfhörer entscheidest du dich für Freiheit.

Muziek onder de douche? Ga voor waterdicht! Muziek onder de douche? Ga voor waterdicht!

Wil je jouw muziek niet missen onder de douche? Of wil je die podcast ook lekker in bad kunnen luisteren?

De beste speaker voor buiten De beste speaker voor buiten Zodra de eerste zonnestralen schijnen zitten we met z’n allen buiten te genieten. Met een drankje in je hand zit je in je tuin Wie kannst du deine In Ear Kopfhörer reinigen? Wie kannst du deine In Ear Kopfhörer reinigen?

Portemonnaie, Telefon, Schlüssel? Check. Kopfhörer? Natürlich. Ein Tag ohne deine Lieblingsmusik? Unvorstellbar.

Headphones for your child Headphones for your child

Headphones for children are available in fun colors and have volume protection. So listening to music, watching a film or playing a game is completely safe.

Noise-Cancelling Kopfhörer: Was ist das und wie funktioniert es?  Noise-Cancelling Kopfhörer: Was ist das und wie funktioniert es? 

Deine Musik trotz lauter Geräusche um dich herum genießen?

Écouter de la musique via Wifi ou Bluetooth ? Écouter de la musique via Wifi ou Bluetooth ?

Vous souhaitez bénéficier d'une expérience musicale optimale à la maison ou au travail ?

Der beste Lautsprecher für draußen Der beste Lautsprecher für draußen

Die ersten warmen Tage locken alle nach draußen. Ob im Garten, im Park oder am Strand – passende Musik darf dabei nicht fehlen.

Casque réducteur de bruit : de quoi s'agit-il et comment ça fonctionne ? Casque réducteur de bruit : de quoi s'agit-il et comment ça fonctionne ?

Vous voulez apprécier votre musique préférée malgré les bruits ambiants?

The best outdoor speaker The best outdoor speaker

As soon as the first rays of sunshine appear, we all like to sit outside and enjoy the sun. With a drink in your hand, you can sit in your garden, in a park, on the beach or on a terrace.

5 Tips for the best gaming headset 5 Tips for the best gaming headset

Whether you're shouting commands at your buddies in a raid or want to make sure your housemates aren't annoyed by the racket of your latest game, a good gaming headset is a must.

Muziek luisteren via wifi of bluetooth? Muziek luisteren via wifi of bluetooth? Wil jij thuis (of op werk) de beste muzikale beleving? Dan is de manier waarop je je muziek naar je speakers streamt zeker belangrijk.